2011 yılı Temmuz ayında yeniden düzenlenen EEA vizesine göre sadece İngilizce dil okulunda dil eğitimi alacak öğrencilere özel öğrenci vizesi uygulanmaktadır.

Eğer İrlanda’ da İngilizce eğitim amacıyla öğrenci vizesine başvuracaksanız, kayıtlı olan dil okullarına gitmeniz gerekmektedir.

Koşulları:

· Bu vize ile öğrenciler en fazla 3 yıl kalabilmektedirler.

· Aşağıda yer alan koşulların yerine getirilmesi gerekmektedir.

· 08:00 ile 18:00 saatleri arasında 15 saat örgün eğitim veren bir kursa veya üniversiteye kayıt yaptırılmış ve kurumdan kabul mektubunu almış olmalısınız.

· Ücretin üniversiteye ödendiğine dair bilgi içeren belgeye sahip olmalısınız. Eğitim tutarı 6000 €’ nun altında olan ödemelerin tam ve peşin yapılması gerekmektedir.

· Kayıt sırasında kurs ücretlerine ek olarak hesabınızda 3000 € bulunmalıdır.

· Zorunlu sağlık sigortasını yaptırmanız gerekmektedir.